Честь і слава – ліквідаторам, вічна пам’ять та низький уклін – полеглим чорнобильцям!

      Сьогодні, біля пам’ятного знаку “Землякам, які в ім’я життя пройшли скрізь полум’я Чорнобиля”, за традицією відбувся мітинг-реквієм, присвячений 35-й річниці Чорнобильської катастрофи. Його головні герої – ліквідатори із нагрудними знаками, медалями, орденами, які побороли мирний атом і не дали катастрофі набути світового масштабу.
      Захід супроводжувався тематичними постановками і піснями, що передавали всю трагічність жахливої катастрофи, яка у багатьох забрала життя, здоров’я, занапастила людські долі.
      З промовою до присутніх звернувся секретар міської ради Сергій Курасов. Він висловив слова вдячності ліквідаторам і глибокої шани вдовам загиблих, побажав міцного здоров’я, стійкості духу, родинного затишку, миру та благополуччя.
      Сергій Сергійович вручив ліквідаторам аварії на ЧАЕС Грамоти міського голови Олександра Шаповала та подяки від народного депутата України Дениса Германа за популяризацію військово-патріотичного виховання підростаючого покоління, соціальний захист чорнобильців, активну життєву позицію та у зв’язку з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи.
      До слова був запрошений голова громадської організації “Союз Чорнобиль”, ліквідатор Юрій Середа. Юрій Дмитрович озвучив девіз організації чорнобильців Покрова: “Пам’ятати й діяти”. Висловив вдячність всім, хто протягом 30 років плідно співпрацював з “Союз Чорнобиль”, в тому числі і профспілковому комітету Покровського гірничо-збагачувального комбінату на чолі з Євгеном Запускаловим, подякував всім небайдужим громадянам міста за пам’ять і щирість.
      Керівник ГО “Союз Чорнобиль” вручив Грамоти обласної організації своїм активним побратимам. Подяки від міського осередку отримали завідувачка бібліотекою НВК №2, вдова ліквідатора Любов Власова і вчитель предмету Захист України, Почесний громадянин міста, Олександр Казарін.
      В рамках урочистого заходу, Сергій Курасов та Юрій Середа провели церемонію нагородження переможців конкурсу малюнків “Чорнобильська палітра” за трьома віковими категоріями. Приз глядацьких симпатій отримала наймолодша 5-річна вихованка дошкільного закладу №22 Поліна Калюх, гран-прі – учениця дитячої школи мистецтв Валерія Ястребова.
      Загиблих внаслідок аварії на ЧАЕС вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів.
      Завершили мітинг загальним фотографуванням героїв нашого часу, котрі подарували нам життя…

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11