“Любавичам” 10 років!

 

      Що може краще створити святковий настрій, ніж заворожуючі пісні у виконанні талановитих співаків та музикантів? Тим паче, якщо мова йде про відомий у нашому місті (і не тільки!), аматорський колектив профспілок України – вокальний ансамбль “Любавичи” Культурно-розважального центру АТ “ПОКРОВСЬКИЙ ГЗК”, який з 2018 року з гордістю несе звання “Народний”. Високий рівень виконавської майстерності колективу підтверджується постійною участю у всеукраїнських фестивалях, за що артисти отримують чисельні нагороди і дипломи різних ступенів. “Любавичи” – незамінні гості на всіх творчих заходах, які проходять на підприємстві та на міському рівні. Популярність колективу, навіть серед молоді, пояснюється тим, що він має свій неповторний стиль та репертуар. Ця співоча команда успішно виконує сучасні естрадні, класичні і народні пісні з особливим аранжуванням, що чіпляє струни душі і подобається слухачам. Таке визнання – звісно, заслуга всього колективу. Але особлива подяка – його керівнику Людмилі Кабернюк – дипломованому хормейстеру, закоханому у своє покликання. Її серце б’ється в такт з музичними ритмами, а вічно молода душа завжди надихає на творчий пошук нових композицій.

 

Все починалось з “Джерела”

      “Творчою кузнею” для вокального ансамблю “Любавичи” став хор “Джерело”. Згодом з’явився кістяк нового пісенного колективу, що заявив про себе, як ансамбль “Джерельце”. Перший його виступ відбувся у місті Марганець на початку 2011 року. Тоді до складу співочого осередку входили 7 учасниць із сучасних “Любавичив”: Анжеліка Горюхіна, Світлана Сапаєнко, Лариса Устименко, Ірина Гончар, Наталія Паніщева, Віра Шестакова та Анна Ящуренко. Через 3 роки, у 2014-му, сформувався самостійний вокальний ансамбль “Любава”, до якого приєдналися Ірина Яцук, Наталя Котюжинська, Ольга Пасічна, Світлана Крамар та Ніна Слізченко. Жіночу складову колективу гармонійно доповнили Петро Мальований, Юрій Перевалов, Юрій Комаров та Володимир Бойко. Майже із зародження акомпанує в ансамблі музикант-професіонал високого рівня Анатолій Середа. Вливання “чоловічого батальйону” змусило змінити суто жіночу назву “Любава” на “Любавичи”.

 

Заслужено “Народні”

      Справжнім визнанням у 2018 році стало присвоєння ансамблю “Любавичи” почесного звання “Народний” від Центрального комітету Профспілки металургів і гірників України.

      2019 рік також виявився щедрим на досягнення. У травні, на Першому Всеукраїнському конкурсі “Козацькими шляхами” в Нікополі, “Любавичи” стали володарями найвищої нагороди – Гран-Прі. Яскравою подією в житті міста був і творчий звіт-концерт ансамблю під назвою “На крилах пісні”. Закохані у спів, сповнені натхненням, учасники просто зачаровували глядачів пісенним багатоголоссям.

      Вже у серпні 2019-го зірковий час колективу “Любавичи” ознаменувався ще одним Гран-Прі у ІІ міському фестивалі вокальних колективів Покрова, де ансамбль Покровського ГЗК був поза конкуренцією.

                                  Секрет успіху — унікальність репертуару та згуртованість колективу

      Основою репертуару ансамблю є українські народні пісні, твори вітчизняних та зарубіжних композиторів. Одними з перших пісень ансамблю були “Щедрівка” та “Мама-матуся”. Потім до репертуару увійшов складний акапельний твір “Стоїть явір над водою”, прекрасні пісні – “Намалюй мені ніч”, “А весни в долину летять”. Людмила Кабернюк, відвідуючи семінари вчителів музики у Дніпрі, користувалася нагодою та йшла до бібліотеки в пошуках чогось особливого серед збірників з нотами. Таким чином, до репертуару додалися такі пісні: “Калина стоїть біла”, “Рано-ранесенько встану”, “Нема мого Петруся”. Легко влилася в музичну програму “Веснянка” В.Філіпенка та “Аве Марія” Ф.Шуберта.

 

Щиро дякуємо та з нетерпінням чекаємо повернення на сцену”

      Величезну підтримку “Любавичам” у їхній творчій діяльності надає адміністрація та профспілковий комітет комбінату. За це Людмила Кабернюк, від імені усього колективу “Любавичи”, висловлює щиру подяку Голові правління АТ “ПОКРОВСЬКИЙ ГЗК” Сергію Шуваєву, директору із загальних питань Сергію Пороваю та голові профкому Євгену Запускалову.

     У зв’язку із всеукраїнським карантином народний вокальний ансамбль “Любавичи” змушений був взяти перерву в своїй творчості. Але, незважаючи на це, наші кумири повні нових задумів і планів щодо оновлення репертуару. Вони з нетерпінням чекаютьвиходу на сцену. Ми навзаєм теж дуже скучили за нашими соловейками. Сподіваємось, що скоро почуємо неперевершені композиції у їхньому виконанні. А поки що щиро вітаємо “Любавичив” із 10-річчям. Бажаємо невичерпного творчого потенціалу, безмежного натхнення, підкорення великих сцен та яскравих перемог!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11