Привітали новообрану міську раду, затвердили відповідальних та визначились із Регламентом

 

     На цьому тижні відбулась перша установча сесія Покровської міської ради 8 скликання. Новообрані депутати та міський голова прийняли присягу, отримали свої мандати та закріпили за собою місця у сесійній залі. Більшість із місцевих обранців була вже знайома нам, але з’явились і нові обличчя. Представники ЗМІ, а серед них і «ЗМ», спостерігали за перебігом подій, тому вже готові розповісти читачам найцікавіші моменти.

 

     Традиційно (так визначено законодавством України) перше пленарне засідання сесії після місцевих виборів розпочинає голова територіальної виборчої комісії. Ця процедура була витримана і в Покрові. Очільниця тервиборчкому Тетяна Хомуненко привітала депутатів нового скликання та оголосила офіційні результати місцевих виборів, які відбулися 25 жовтня 2020 року. Зачитуючи постанову №433, від 28 жовтня, вона констатувала, що обраним міським головою Покрова визнано Олександра Шаповала, за якого віддали голоси 78,95% виборців.

 

      Прийнявши присягу та привітання, офіційно визнаний міський голова зайняв своє місце у президії.

 

     Далі Тетяна Хомуненко оголосила дані про результати голосування та визнання повноважень депутатів Покровської міської ради Нікопольського району Дніпропетровської області 8 скли-
кання. Отже, до складу міськради ввійшли 34 депутати від 5 політичних партій, які подолали 5-відсотковий бар’єр: Дніпропетровської обласної організації політичної партії «За майбутнє» (16,35%), Дніпропетровської регіональної організації політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» (26,84%), Дніпропетровської територіальної організації політичної партії «Європейська солідарність» (5,65%), Дніпропетровської обласної організації політичної партії «Блок Вілкула «Українська перспектива» (6,28%), Дніпропетровської обласної організації політичної партії «Слуга народу» (29,43%).

      Нагадаємо, що до складу Покровської міськради увійшло 7 депутатів від політичної партії «За майбутнє». Більшість із них – працівники Покровського ГЗК: Голова правління Сергій Шуваєв, комерційний директор Дмитро Міщенко, начальник юридичного управління Людмила Сорокіна, керівник Автотранспортного цеху Роман Меркулов, провідний інженер з експлуатації АТЦ Віталій Малий, гірничий інженер з охорони праці Тетяна Постельняк. А доповнює список цієї політичної сили заступник начальника ТОВ «Максіпромгруп» Андрій Барабах. Ми вітаємо місцевих обранців нового складу від промислової групи. Бажаємо плідно та чесно виконувати свої депутатські обов’язки, захищати інтереси покровчан і працювати на благо всієї територіальної громади. У свою чергу, депутати партії «За майбутнє» дякують усім виборцям, котрі віддали свої голоси за їхні кандидатури.

 

      У ході сесії місцевих обранців урочисто запросили отримати посвідчення депутата Покровської міської ради та засвідчити присягу своїм підписом. Вголос текст присяги вимовляв найстарший за віком депутат Анатолій Шкіль.

 

      Після всіх установчих процедур, новообраний склад Покровської міської ради 8 скликання розпочав свою роботу.

 

     Першим питанням затвердили Регламент, за яким працюватиме рада та її виконавчі органи.

Шляхом процедури таємного голосування обрали нового секретаря Покровської міської ради – 34-річного Сергія Курасова – депутата від політичної партії «Слуга народу».

     Коротке досьє. Сергій Сергійович Курасов отримав дві вищі освіти за спеціальностями «Юрист» і «Спеціаліст з обліку та аудиту». Має свідоцтво про право займатись адвокатською діяльністю. Попередні місця роботи: адвокат адвокатського об’єднання «Гарант Груп», начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконкому Покровської міськради.

 

     Наступним кроком учасники сесії узгодили Положення про постійні комісії Покровської міськради та затвердили їх персональний склад. Таким чином, комісію з питань безпеки і оборони, депутатської діяльності та зв’язків з громадськістю очолив Олександр Кодрін; до її складу увійшли Роман Меркулов та Андрій Барабах. Головою комісії з питань соціально-економічного розвитку, планування, бюджету, фінансів, реалізації державної регуляторної політики обрано Ганну Відяєву, у її складі – Сергій Шуваєв. До складу комісії з питань благоустрою, житлово-комунального господарства та енергозбереження, транспорту та зв’язку, розвитку промисловості та підприємництва увійшла Тетяна Постельняк, а її очільником став Анатолій Пастух. Комісією з питань містобудування та архітектури, землекористування та охорони навколишнього природного середовища відтепер керуватиме Алла Тиква, до її складу обрано Людмилу Сорокіну. Головою комісії з питань соціального захисту населення та молодіжної політики, освіти та охорони здоров’я, культури та спорту обрано Тетяну Сударєву, у її складі – Дмитро Міщенко та Віталій Малий.

     Депутати також погодились з переобранням заступників міського голови з виконавчої роботи – Олександра Чистякова, Андрія Маглиша та Наталію Бондаренко. Посаду керуючого справами виконкому знову посіла Ганна Відяєва.

 

      Передостаннє питання порядку денного стало найбільш цікавим та неочікуваним для депутатів політичної партії «За майбутнє». Міський голова Олександр Шаповал поставив на голосування питання утворення виконавчого комітету Покровської міської ради 8 скликання у такому персональному складі (13 осіб): Олександр Шаповал (очільник Покрова), Сергій Курасов (секретар міськради), Наталія Бондаренко, Андрій Маглиш (заступники міського голови), Валентина Міненко (директор МКП «ЖКС»), Микола Баршунін (голова Ради міської організації ветеранів війни та праці), Тетяна Галічян, Олександр Солоджук, Людмила Міць, Георгій Вартанов (підприємці), Геннадій Тарасенко (директор ТОВ «Союз») та Олександра Свергун (фізична особа).

 

     Такий проєкт рішення став, м’яко кажучи, незрозумілим для працівників Покровського гірничо-збагачувального комбінату, які представляють партію «За майбутнє». Її лідер Сергій Шуваєв так висловився з цього приводу:

      – Нам не зрозуміло, чому до складу виконавчого комітету не було запропоновано включити кандидатури від містоутворюючого підприємства, тобто гірничо-збагачувального комбінату. Таким чином, пропоную внести зміни до проєкту рішення з урахуванням включення двох представників нашого підприємства. Вважаю, що ми маємо право брати участь у житті Покрова і впливати на ті рішення, котрі виносяться на розгляд членів виконкому. Так було завжди, має продовжуватись і в подальшому.

 

     У відповідь на таку репліку очільник міста запропонував підтримати вже існуючий проєкт рішення, а в подальшому розглянути пропозицію Сергія Павловича та внести зміни або доповнення до особового складу виконкому, якщо в цьому буде потреба.

      Ось такою урочистою, інформативною та досить цікавою видалась перша сесія новообраного складу Покровської міськради вже 8 скликання. Під час її засідання було розглянуто всі першочергові питання установчого характеру. Тепер команду сформовано, тому сміливо можна братись до роботи. Будемо сподіватись, що кожен депутат та посадовець працюватиме на совість, у першу чергу захищаючи права та інтереси покровчан, відкидаючи особисті амбіції та вподобання.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11